Løbetræning

Mere end 30 % af Danmarks befolkning løbetræner. Nogle gør det for at holde sig i form, mens andre har sat sig mål om at gennemføre en maraton. Uanset om du ønsker at komme i gang med at løbe, eller ønsker at forbedre din nuværende tid på en bestemt distance, er en personlig løbetræner vejen frem til at nå dine mål.

Motionist, Supermotionist eller Eliteatlet…


De fleste mennesker kan lære at løbe 5 km, hvis du er sund og rask og får sammensat det rigtige program. Det kan også være et led i en genoptræningsfase, hvis du har været skadet over en periode.

“Genoptræning eller Nybegynder”
Er du ikke vant til at løbe, men vil gerne i gang og har fx næste års DHL stafet, kvindeløbet eller Amager Strandpark løbet som mål, vil jeg starte dig op på dette niveau. Løbeprogrammet afveksler mellem gang og løb, så du langsomt og sikkert vænner din krop til at løbe længere og længere og kommer sikkert igennem uden skader.

Er du nybegynder og gerne vil i gang med at løbe 5km, 10km eller halvmaraton kræver det et godt og varieret program. Det er vigtigt, at vi får lavet et struktureret program, så du kommer frem til dit mål uden skader.

“Øvet”
Du er vant til at løbe og har gennem de seneste 6-8- måneder løbet 15-20 km om ugen. Du vil gerne forbedre din eksisterende tid med adskillige minutter. Jeg vil lave et varieret program til dig, der omhandler intervalløb, tempoture, langture og restitutionsture. Du skal forvente at løbe 3-5 gange om ugen.

Har du lidt større ambitioner om at løbe langt, er halvmaraton eller distancen måske målet. Det er vigtigt, at du løber efter et struktureret program, for at undgå skader, overtræning eller for lidt træning.

Er drømmen at krydse målstregen til et marathon, er det vigtigt, at du får lagt et varieret program, der bringer dig fra start til mål – uden skader. Når man øger  mængden og intensiteten, er risikoen for at overtræne eller få skader ligeledes øget. Din nuværende form og løbeerfaring er bestemmende for, hvor lang tid det vil tage at træne kroppen op til at løbe et maraton.

Er du en rutineret løber, som måske allerede har løbet maraton tidligere, vil et træningsforløb ofte vare 6-7 måneder. Hvis du derimod nybegynder, skal du forvente at bruge 9-12 måneder på at være klar til dit første maraton.

“Elite”
Du løber minimum 50km om ugen fordelt på minimum 4 træningspas. Du er vant til at arbejde i forskellige intensitetsområder og har styr på hvor hårdt du kan presse dig selv. Du vil gerne skære de sidste par sekunder af fx en 5km for at komme under de 15 min eller løbe maraton på 2t 30min… uanset hvad målet er, så kræver det masser af hårdt arbejde og strukturet træningsindsats.